Vacature: leerstoelhouder

Foto vlieger 540 bij 200.jpg

Vacature: leerstoelhouder

28 juli 2020 om 11:34

Sinds vele jaren heeft de NVZD haar eigen leerstoel bij de Erasmus School of Health Policy & Management van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Deze leerstoel ‘Bestuur en Management van instellingen in de Gezondheidszorg’ heeft als doel vanuit de wetenschap bij te dragen aan professionalisering van zorgbestuur. De termijn van de huidige bijzonder hoogleraar op deze leerstoel zit er bijna op. We roepen kandidaten die deze functie de komende vier jaar willen invullen op zich te melden. Solliciteren kan tot vrijdag 21 augustus 2020.

De belangrijkste taken van de hoogleraar zijn onderzoek en onderwijs met een focus op de vernieuwing van bestuur, de verdere ontwikkeling van de professionaliteit van zorgbestuurders en -managers en op transformationeel leiderschap. Het is van groot belang dat het uit te voeren wetenschappelijk onderzoek aansluit bij de praktijkvragen die in de zorg en bij het zorgbestuur leven. Naast de wetenschappelijke kwaliteit ligt er bij deze leerstoel een grote nadruk op de maatschappelijke relevantie van het onderzoek.

Uiteraard wordt gestreefd naar een nationale en internationale uitstraling van het werk van de hoogleraar. De leeropdracht wordt, met behoud van een onafhankelijke positie van de hoogleraar, in samenspraak met Erasmus School of Health Policy & Management en NVZD inhoudelijk vormgegeven.

Delen van de informatie over deze functie wordt op prijs gesteld.

Klik hier voor de functieomschrijving en sollicitatie-informatie