Partner

Met onze partner Aon hebben we een duurzame samenwerking:

aon_logo_signature_red_rgb

Aon Nederland is toonaangevend adviseur in risicomanagement, employee benefits en verzekeringen. Aon is met haar gespecialiseerde afdeling Gezondheidszorg actief in alle zorgsectoren. De dienstverlening van Aon betreft het adviseren op het gebied van risico-, veiligheids- en crisismanagement, alsmede verzekeringsoplossingen en human resources. Met 59.000 medewerkers in 120 landen is Aon een van de grotere financiële dienstverleners ter wereld.

Rechtsbijstandverzekering en bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering

Speciaal voor bestuurders in de zorg ontwikkelden Aon en de NVZD een specifieke rechtsbijstandsverzekering en bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering. Lees hier meer over de verzekeringen.

Cyberwetgeving en bestuurdersaansprakelijkheid

In oktober 2024 wordt de nieuwe cyberwetgeving op basis van de EU-richtlijn NIS2 van kracht. Een belangrijk verschil ten opzichte van de huidige wetgeving is het feit dat meer organisaties verplicht worden om hun cyberweerbaarheid op orde te hebben. Verder kunnen bestuurders in 2024 persoonlijk aansprakelijk worden gesteld, als blijkt dat zij in gebreke zijn gebleven wat betreft de cybersecurity van hun organisatie.

Aon heeft voor onze leden hierover de volgende informatie beschikbaar gesteld:

Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met: