Iris Sengers nieuwe directeur NVZD vereniging van bestuurders in de zorg

Iris Sengers nieuwe directeur NVZD vereniging van bestuurders in de zorg

25 mei 2021 om 13:20

mr. Iris Sengers is door het NVZD-bestuur benoemd tot directeur van de NVZD vereniging van bestuurders in de zorg. Zij heeft de afgelopen jaren verschillende juridische- en beleidsfuncties vervuld in de zorg, waaronder bij de NVZD. Met de benoeming van Sengers is een directeur in eigen gelederen gevonden met kennis van- en ervaring met de sector.

“De NVZD kenmerkt zich door een kleine groep gedreven en bevlogen professionals die uitstekend werk leveren. Het is een eer en een uitdaging om mij samen met hen in te zetten voor verdergaande professionele ontwikkeling van bestuurders in de zorg en hen te faciliteren voor het vereiste transformationeel leiderschap.”  

Het bestuur is verheugd met de komst van Sengers en heeft het volste vertrouwen dat zij een belangrijke bijdrage zal leveren aan de uitwerking van de ambities van de vereniging. Sengers nam enkele maanden geleden de werkzaamheden als interim directeur over van Jos de Beer. “Wij wensen haar alle succes in haar nieuwe rol en rekenen erop dat haar deskundigheid en enthousiasme inspirerend zullen werken”, aldus Rutger Jan van der Gaag, voorzitter van het NVZD-bestuur.

Sengers was de afgelopen jaren bestuurssecretaris en beleidsmedewerker bij de NVZD. Daarvoor was zij beleidsadviseur en -jurist bij de Federatie Medisch Specialisten. Tot haar nevenactiviteiten rekent zij de rol van bestuurder bij zowel de Stichting Scheidsgerecht Gezondheidszorg als de Stichting Vasculitis International.