Marein Poel nieuwe jurist en directieadviseur NVZD

Marein Poel nieuwe jurist en directieadviseur NVZD

1 december 2021 om 12:34

Sinds 1 oktober werkt Marein Poel als jurist en directieadviseur bij het NVZD-bureau.


Veelal op afstand omdat door de pandemie aanwezigheid op kantoor of op locatie lastig blijft. Marein is jurist, heeft ervaring met HR en arbeidsrecht en werkte als bestuurssecretaris. Kortom, een prima basispakket voor deze veelzijdige baan.

“Ook de zorg is mij niet onbekend”, vertelt Marein. “Ik heb jarenlang gewerkt als beleidsmatig HR-adviseur en juridisch adviseur. Vooral voor zorgorganisaties en medische professionals. Daarnaast was ik bestuurssecretaris voor een huisartsen coöperatie in het Noorden van het land. Ik haal voldoening uit het ondersteunen van zorgaanbieders en zorgverleners en ben graag bezig met bedrijfskundige- en juridische puzzels.”

Marein houdt van aanpakken en ziet een goede aansluiting tussen haar ervaring en de functie die zij sinds kort bij de NVZD vervult. “Ik ben het aanspreekpunt voor bestuurders met juridische vragen”, aldus Marein. “Voor vragen over juridische modeldocumenten, rechtsbijstandverzekeringen of vragen op het gebied van arbeidsrecht of governance kunnen de leden bij mij terecht. Verder ondersteun ik NVZD-directeur Iris Sengers. Zo heb ik haar onlangs geholpen met een klus op het gebied van privacyrecht. Daarnaast ben ik secretaris van de governancecommissie, met als belangrijkste taken procesmatige- en inhoudelijke ondersteuning van deze adviescommissie van het bestuur.” 

Marein vertelt dat zij met een aantal leden al op een prettige manier kennis heeft gemaakt via mail of telefoon. “Ik hoop van harte dat ontmoeting op den duur weer mogelijk is op locatie, hoewel we inmiddels de geplande nieuwe ledenbijeenkomst van 9 december alweer hebben moeten digitaliseren. Ik wens iedereen veel wijsheid in deze complexe tijden en als ik iemand kan helpen binnen de context van mijn functie; twijfel niet mij te bellen of te mailen.”