Tijmen van Teijlingen nieuwe secretaris kwaliteitscommissie

Tijmen van Teijlingen nieuwe secretaris kwaliteitscommissie

2 november 2022 om 15:24

Tijmen van Teijlingen is begin dit najaar met veel plezier gestart als beleidsadviseur en secretaris van de kwaliteitscommissie.

Hij geeft aan inmiddels al veel geleerd te hebben over de NVZD en het accreditatietraject. Daarmee komt hij op stoom met de ondersteuning van het NVZD-bureau. Hij heeft reeds de nodige bestuurders gesproken en ziet er naar uit nog meer leden te ontmoeten.  

‘Met het zorgbestuur heb ik al eerder kennis kunnen maken door mijn werk bij een executive search bureau in de zorg’, vertelt Tijmen. ‘Verder heb ik een brede achtergrond door de masters in management, politicologie en klinische psychologie die ik nu bijna heb afgerond.

Het leuke aan mijn positie bij de NVZD vind ik dat ik aspecten van al deze drie verschillende disciplines in mijn werk zie terugkomen.’ Tijmen ziet de zorg als een erg interessante en omvangrijke sector. Ook de juist wat meer ingewikkelde vraagstukken die er spelen binnen de NVZD trekken zijn aandacht. ‘Ik houd ervan om met veel verschillende partijen in gesprek te zijn en zo te kijken naar waar een organisatie nog wat kan verbeteren’, zegt Tijmen. ‘Wat mij ook aanstaat is het afwisselende karakter van het werk. En daarnaast het maatschappelijk belang waar de NVZD een belangrijke rol speelt door bestuurders te ondersteunen en te accrediteren.’  

Tijmen omschrijft zichtzelf als kritisch en nieuwsgierig en met een grote interesse in onderzoek. Hij hoop dan ook een flinke bijdrage te leveren aan het actuele NVZD-dossier wetenschappelijk onderzoek en de koppeling te kunnen leggen met de verdere professionele ontwikkeling van bestuurders.