Lidy Hartemink benoemd als lid accreditatiecommissie zorgbestuurders

Lidy Hartemink benoemd als lid accreditatiecommissie zorgbestuurders

18 oktober 2023 om 12:40

Lidy Hartemink wordt per 1 januari 2024 aangesteld als lid van de accreditatiecommissie zorgbestuurders van de NVZD. Hartemink is de opvolger van Willem Geerlings, die dan aftreedt wegens het verstrijken van zijn tweede termijn.

Lidy Hartemink

Lidy Hartemink (1959) was onder meer voorzitter van de raad van bestuur bij Zorggroep Almere en Zorgcombinatie Noorderboog. Eerder was zij directeur Gezondheidszorg bij Verzekeraarscombinatie Univé-VGZ-IZA-Trias.

Lidy Hartemink vertelt: “Het principe van bestuurlijke en toezichthoudende accreditatie huldig ik. Bij geaccrediteerde bestuurders zijn expertises aanwezig die borging vormen voor kwaliteit op bestuurlijk niveau.”

Voorzitter van de accreditatiecommissie Paul Schnabel over de benoeming van Hartemink: “De accreditatiecommissie zag in het cv van Lidy Hartemink op een bestuurlijk en leidinggevend niveau de breedte van de zorgsector mooi weerspiegeld: van de eerste lijn tot de zorgverzekeraar, van het ziekenhuis tot de ouderenzorg.”

Hartemink werd zelf als een van de eerste zorgbestuurders geaccrediteerd. Hierover zegt zij: “Ik denk dat het essentieel is om als bestuurder je eigen tegenkracht te organiseren. Het accreditatietraject biedt de gelegenheid om actief stil te staan bij de wijze waarop je je rol invult als bestuurder, en als mens.”

Onafhankelijke commissie
De accreditatiecommissie voor zorgbestuurders is ingesteld door de NVZD - Vereniging van bestuurders in de zorg. Deze onafhankelijke commissie neemt het besluit tot accreditatie van zorgbestuurders. De accreditatiecommissie voorziet in haar eigen samenstelling. De huidige leden zijn Aukje Nauta en Willem Geerlings, met voorzitter Paul Schnabel.

Lees hier meer over het accreditatiesysteem.