De NVZD staat voor vitale zorgbestuurders – onderzoek uw eigen vitaliteit

De NVZD staat voor vitale zorgbestuurders – onderzoek uw eigen vitaliteit

18 juni 2024 om 09:59

Als bestuurder draagt u een grote verantwoordelijkheid. Uw energie en veerkracht zijn van cruciaal belang om goed bestuur en leiderschap te waarborgen. De NVZD en de NVTZ delen dit besef en staan voor vitale zorgbestuurders. Na een succesvolle pilot vitaliteit in 2023, biedt de NVZD nu al haar leden de mogelijkheid om inzicht te krijgen in hun eigen vitaliteit. 

vitaliteit

Door dit traject aan te bieden aan alle leden geeft de NVZD gevolg aan het advies van de paritaire commissie ‘Goed zorgbestuur, gezonde voorwaarden’. De NVTZ ondersteunt dit initiatief van harte en stimuleert raden van toezicht NVZD-bestuurders de gelegenheid te geven hiervan gebruik te maken.  

Uit de pilot is gebleken dat de mentale gezondheid en werk-privébalans van bestuurders onder druk staan, vooral in tijden van transformatie. Om deze reden is het essentieel om inzicht te hebben in uw eigen vitaliteit. Verschillende factoren kunnen dit in de weg staan ten koste van energie en kracht op de lange termijn. Denk hierbij aan belemmerende overtuigingen, gewoontegedrag, altruïstisch handelen of korte termijn oplossingen. 

Een investering in uw vitaliteit 

Het traject bestaat uit twee onderdelen: het invullen van de twee vragenlijsten en twee gesprekken met een vitaliteitscoach. Deelname is verlengs tot 31 augustus. Deelname is uitsluitend voor gebruik door NVZD-leden. 

Heeft u vragen? Neem dan contact op met ons bureau via 030 2777 280 of info@nvzd.nl.

Wilt u meer lezen over wat de NVZD onderneemt rondom vitaliteit? Hier leest u alle informatie.