Over NVZD Najaarscongres 2019

NVZD Najaarscongres 2019

NVZD Najaarscongres 2019

40 jaar NVZD; de ontwikkeling van het zorgbestuur

Het NVZD Najaarscongres op 8 november staat in het teken van het veertigjarig bestaan van de NVZD. We blikken terug én kijken vooruit naar de ontwikkeling van het zorgbestuur en de rol van de NVZD als beroepsvereniging hierin. Het programma is nog in ontwikkeling en bevat in elk geval de volgende elementen:

  • Pauline Meurs, erelid van de NVZD, geeft een schets van de wijze waarop het vak van zorgbestuurder zich heeft ontwikkeld.
  • Rutger Jan van der Gaag, per 1 september 2019 bestuursvoorzitter van de NVZD, reflecteert op het vak van zorgbestuurder en schetst de contouren van de ambities van het NVZD-bestuur voor de komende periode.
  • Richard Janssen, bijzonder hoogleraar van de NVZD-leerstoel ‘Bestuur en Management van instellingen in de Gezondheidszorg’ laat zien hoe de NVZD ook vanuit de wetenschap bijdraagt aan de professionalisering van het zorgbestuur, met een presentatie over samenwerkingsverbanden, fusies en de rol van banken en zorgverzekeraars.
  • Minister Bruins deelt zijn visie op zorgbestuur. Wat zijn volgens hem belangrijke elementen in de rol van de bestuurder naar de toekomst toe?

Gastheer is Douwe Biesma, voorzitter raad van bestuur van het St. Antonius Ziekenhuis. Douwe Biesma is auteur van ‘De witte jas aan de kapstok’, een bundel columns over zijn rol en dagelijks werk als zorgbestuurder. NVZD-leden ontvangen dit boek als jubileumcadeau.

Dagvoorzitter van het congres is Charles Groenhuijsen.

Rondleiding / lunch

Voorafgaand aan het inhoudelijk deel van het programma kunt u tussen 13 en 14 uur deelnemen aan een rondleiding in het St. Antonius Ziekenhuis. Ook staat er dan een lunch voor u klaar.

Programma van NVZD Najaarscongres

Op vrijdag 08 november:
13:00 - 14:00 Ontvangst met lunch en rondleiding
14:00 - 14:05 Opening door dagvoorzitter Charles Groenhuijsen
14:05 - 14:15 Woord van welkom door gastheer Douwe Biesma
14:15 - 15:45 Bijdragen sprekers
15:45 - 16:15 In debat
16:15 - 16:30 Feestelijke afsluiting
16:30 - 17:00 Borrel

Aanmelden

U kunt zich nog aanmelden. Komt u ook?

Ja, ik wil mezelf aanmelden Nee, ik kom niet

Prijzen

Ticket Prijs
Exclusief en gratis toegankelijk voor NVZD-leden en genodigden Gratis

Deelname is gratis voor leden. Aanmelden is niet vrijblijvend.
Als u zich aanmeldt, rekenen wij én uw collega-bestuurders op uw komst.

U kunt zich aanmelden nadat u bent ingelogd.