Over Webinar: Denk mee over artificiële intelligentie in de zorg

Webinar: Denk mee over artificiële intelligentie in de zorg

Bij artificiële intelligentie of AI denken de meeste mensen aan diagnostiek, oftewel beeld- en patroonherkenning, door bijvoorbeeld een radioloog. Daarnaast komen gebruik van algoritmes, aanbevelingssystemen, virtual reality en robotica wellicht naar boven. Wat is er nog meer? Hoe pas ik het als bestuurder toe in mijn instelling? Wat komt daar bij kijken?

NVZD-voorzitter Rutger Jan van der Gaag noemde in de podcast Waardevolle AI voor de zorg drie toepassingsgebieden: het verhogen van de autonomie van de patiënt, opvangen van personeelstekorten en het verfijnen van diagnostiek. Daarbij zou het AI-aanbod meer vraaggestuurd moeten worden, dan nu het geval is. Wij hebben bij u geïnventariseerd hoe u dat ziet, vandaag de terugkoppeling.

Vervolgens nemen we u mee in de ontwikkelingen bij radiologie in de medisch specialistische zorg, machine learning en sociale robotica bij de GGZ. Daarna kunt u meepraten over wat u nodig heeft om AI te agenderen, er middelen voor vrij te maken en daadwerkelijk te kunnen implementeren.

De informatie die dit oplevert wordt aangeboden aan VWS die een actieteam in het leven heeft geroepen, waaraan bestuurders Fred Pijls, Gerard van Berlo en Hans de Boer, alle drie op persoonlijke titel, deelnemen. De informatie van het webinar vormt de basis voor handvatten en tools die VWS wil ontwikkelen om bestuurders (verder) op weg te helpen met AI.

Programma van Denk mee over Artificiële Intelligentie in de zorg

Op dinsdag 18 mei:
16:30 - 16:35 Welkom en highlights enquête 'Wat is AI voor u' Door Rutger Jan van der Gaag
16:35 - 16:50 Hoe disruptief is AI voor radiologie en de zorg in het algemeen? Door Erik Ranschaert
16:50 - 17:05 Data science en machine learning in de GGZ Door Nathan Bachran, Merijn van der Zalm
17:05 - 17:20 Sociale robotica Door Mike van Rijswijk, Lianne Verbruggen
17:20 - 17:45 Parallelle interactieve sessies Door Erik Ranschaert, Fred Pijls, Hans de Boer
17:45 - 18:00 Plenaire terugkoppeling Door Rutger Jan van der Gaag, Erik Ranschaert, Fred Pijls, Hans de Boer

Lees meer over het programma

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Dit webinar is exclusief en gratis voor NVZD-leden. Aanmelden is niet vrijblijvend; na aanmelding rekenen wij op uw deelname. Bent u onverhoopt alsnog verhinderd, geef dit dan zo spoedig mogelijk aan ons door (info@nvzd.nl / 030 2777 280).