Nieuws

Nieuws

 1. vitaliteit .png

  De NVZD staat voor vitale zorgbestuurders – onderzoek uw eigen vitaliteit

  Als bestuurder draagt u een grote verantwoordelijkheid. Uw energie en veerkracht zijn van cruciaal belang om goed bestuur en leiderschap te waarborgen. De NVZD en de NVTZ delen dit besef en staan voor vitale zorgbestuurders. Na een succesvolle pilot vitaliteit in 2023, biedt de NVZD nu al haar leden de mogelijkheid om inzicht te krijgen in hun eigen vitaliteit. 

  Lees verder

 2. Rutger-Jan-van-der-Gaag-en-Aad-Koster.jpg

  Voorzitters NVTZ en NVZD roepen op tot gezamenlijke moed

  In een vandaag verschenen artikel op Zorgvisie roepen Aad Koster, voorzitter van de NVTZ en Rutger Jan van der Gaag, voorzitter van de NVZD op tot moedige bestuurders en toezichthouders. Naar aanleiding van het adviesrapport van de gezamenlijke paritaire commissie lichten zij de adviezen uit dit rapport toe in een prikkelend interview.

  Lees verder

 3. governance college.jpg

  Nieuwe editie Governance Colleges: vitaal besturen

  Enkele keren per jaar organiseren de NVZD, de NVTZ en Avicenna Academie voor Leiderschap gezamenlijk de Governance Colleges: diepgaande en kritische colleges over zorg- en samenlevingsvraagstukken, waarin thema’s met betrekking tot Goed Bestuur centraal staan. De komende editie, gepland op 29 mei, draait om het thema 'vitaal besturen, veerkrachtig blijven in sterke dynamieken'.

  Lees verder

 4. declaraties.jpg

  Onderzoek Nieuwsuur naar onkostenbeleid bestuurders

  Uit onderzoek van Nieuwsuur blijkt dat 90% van de ziekenhuisbestuurders niet voldoet aan de Governancecode Zorg ten aanzien van de transparantie rondom het declaratiebeleid en de declaraties zelf. In de uitzending van Nieuwsuur op 7 maart zijn de resultaten van dit onderzoek uitgelicht. 

  Lees verder

 5. NVZD_Accreditatie 1000x500.jpg

  NVZD zoekt auditoren accreditatie zorgbestuurders

  Vanwege het aflopen van de benoemingstermijnen van een aantal auditoren is de NVZD op zoek naar auditoren accreditatie zorgbestuurders. 

  Lees verder

 6. Interview cover LidyWillem (1).png

  Een tweegesprek over accreditatie: terugblik, verwachtingen en toekomstperspectieven met Willem Geerlings en Lidy Hartemink

  Op 1 januari 2024 heeft Willem Geerlings afscheid genomen van de accreditatiecommissie van de NVZD. Lidy Hartemink is zijn opvolger en is vanaf deze datum lid van de commissie. In dit tweegesprek bespreken zij hun ervaringen, verwachtingen en werpen zij een blik op de toekomst.

  Lees verder

 7. NVZD-alg 1 1000x500

  Per 1 januari 2024 kent de NVZD het Alumni-lidmaatschap

  Vanaf 1 januari is het mogelijk voor oud-zorgbestuurders die lid zijn geweest van de NVZD om gebruik te maken van ons nieuwe Alumni-lidmaatschap.

  Lees verder

 8. Lidy Hartemink acrreditatie.jpg

  Lidy Hartemink benoemd als lid accreditatiecommissie zorgbestuurders

  Lidy Hartemink wordt per 1 januari 2024 aangesteld als lid van de accreditatiecommissie zorgbestuurders van de NVZD. Hartemink is de opvolger van Willem Geerlings, die dan aftreedt wegens het verstrijken van zijn tweede termijn.

  Lees verder

 9. Commissie_RVS_isditwelverantwoord.jpg

  Ageeth Ouwehand over RVS-advies 'Is dit wel verantwoord?'

  Het rapport Is dit wel verantwoord? van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS) is op 10 oktober jl. gepresenteerd aan minister Helder. Ageeth Ouwehand, Raadslid en bestuurder bij ’s Heeren Loo, licht het rapport toe in gesprek met de NVZD.

  Lees verder

 10. Boek-hamer.jpg

  Lees meer over het Scheidsgerecht Gezondheidszorg: interview met Ronald Boonekamp

  Snel, kennis van zaken en vertrouwelijk: de voordelen van het Scheidsgerecht. De bekende weg van geschilbeslechting is voor de meeste mensen de overheidsrechter. In dit interview spreken we met Ronald Boonekamp, die ons meeneemt in de wereld van geschilbeslechting via het Scheidsgerecht Gezondheidszorg. 

  Lees verder