Nieuws

Nieuws

 1. Foto knoop_bijgesneden 2.jpg

  'De zorgbestuurder zichtbaar en verbindend tijdens de coronacrisis'

  Rutger Jan van der Gaag over bestuurders in de zorg tijdens de coronacrisis

  Lees verder

 2. corona.jpg

  Actuele informatie coronacrisis

  Op het moment worden leden overspoeld met informatie van overheidsinstanties, branche-organisaties en anderen over het coronavirus. Deze pagina beoogt relevante informatie over de sectoren heen te bundelen en overzichtelijk aan te bieden. Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt. Laatst bijgewerkt: 15 juni 2020, 14:04u.

  Lees verder

 3. NVZD_bloesem.jpg

  Wat vraagt de coronacrisis van bestuurders in de zorg?

  Erasmus Centrum voor Zorgbestuur maakt de komende weken een reeks films onder de titel ‘Besturen in een bijzondere tijd, reflectie in actie’. Hierin komen zorgbestuurders en deskundigen aan het woord over de uitdagingen waar de zorg nu voor staat.

  Lees verder

 4. NVZD_Governance.jpg

  'Met 50 procent van de informatie 100 procent beslissen', dat doet de zorg al jaren

  Deze uitspraak van premier Rutte vonden we best wel legitiem gezien de bijzondere omstandigheden, stelt Richard Janssen op Skipr.

  Lees verder

 5. NVZD_Accreditatie.jpg

  Bericht voor leden in accreditatie: button naar toolbox verhuisd

  Bent u NVZD-lid en werkt u in de Toolbox accreditatie? Dan wijzen wij u graag op de nieuwe plaats van de link naar deze toolbox.

  Lees verder

 6. Rhythm_of_the_mountains breed.jpg

  NVZD Najaarscongres over Transformationeel leiderschap

  Bij de realisatie van de noodzakelijke veranderingen in de zorg spelen bestuurders een sleutelrol. Hoe realiseer je als bestuurder een inspirerende visie voor vernieuwing in de praktijk? Deze vraag staat centraal op het NVZD Najaarscongres op 11 november 2020.

  Lees verder

 7. NVZD_Governance.jpg

  'Verpleegkundige in raad van bestuur niet nodig'

  De discussies over de positie van verpleegkundigen in de raad van bestuur beperkt zich te veel tot de structuur, stelt zorgbestuurder Frank van der Linden in een blog. 

  Lees verder

 8. Trap nieuw 540 x 120.jpg

  NVZD voert lidmaatschapsvereiste van accreditatie door

  Met het accreditatiesysteem voor bestuurders in de zorg wil de NVZD een bijdrage leveren aan de professionalisering en de maatschappelijke legitimatie van het zorgbestuur. De NVZD voert accreditatie nu door als lidmaatschapsvereiste voor leden.

  Lees verder

 9. rutger jan van der gaag 05 500 x 265.jpg

  Rutger Jan van der Gaag: ‘Bestuurder is motor achter transformatie zorg’

  Transformatie van de zorg is de komende jaren de belangrijkste opdracht voor zorgbestuurders. Daar zijn denkkracht en ‘Sarphati-achtige moed’ voor nodig, betoogt Rutger Jan van der Gaag, sinds 1 september 2019 voorzitter van de NVZD. 

  Lees verder