Nieuws

Nieuws

 1. raadvanbestuur_catharinaziekenhuis_hr-34.jpg

  Heraccreditatie betekent blijven leren en ontwikkelen

  Geranne Engwirda, lid raad van bestuur van het Catherina Ziekenhuis, “Het is belangrijk voor je persoonlijke ontwikkeling. En je laat aan de eigen organisatie en de omgeving zien je toetsbaar en daarmee kwetsbaar te willen opstellen.”

  Lees verder

 2. jellyfish 540 breed.jpg

  Vertrouwen komt en gaat te paard bij de overheid

  Onder druk wordt alles vloeibaar. De coronapandemie dwingt medische oplossingen in de fast track, regels worden versoepeld en versimpeld. Zorginstellingen worden door omstandigheden gedwongen te
  experimenteren, te ondernemen, te pionieren. Eerst ontwikkelen, daarna zien we verder. Het werken vanuit vertrouwen in plaats vanuit nauwgezette regels, wetten, protocollen en besluitvormingsprocessen verlicht de crisis en brengt innovatie.

  Lees verder

 3. Foto ladder HR rechtenvrij 540 breed.jpg

  Geen vergezichten, maar maak de COVID-19-crisis zo behapbaar mogelijk

  ‘Ga het gesprek aan, haal ervaringen op, leg beleid vast’, adviseert Marco Zannoni, expert crisismanagement van Aon en deelnemer aan de beeldbelsessies met NVZD-leden. ‘Keihard evalueren is niet de beste weg om verder te komen. Betrek mensen, van medewerkers tot medezeggenschap en ketenpartners. Wees alert op de impact van COVID-19 die nog gaat komen. Maar maak het klein, overzichtelijk. 

  Lees verder

 4. corona.jpg

  Actuele informatie coronacrisis

  Op het moment worden leden overspoeld met informatie van overheidsinstanties, branche-organisaties en anderen over het coronavirus. Deze pagina beoogt relevante informatie over de sectoren heen te bundelen en overzichtelijk aan te bieden. Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt. Laatst bijgewerkt: 30 juli 2020, 10:11u

  Lees verder

 5. NVZD_bloesem.jpg

  Wat vraagt de coronacrisis van bestuurders in de zorg?

  Erasmus Centrum voor Zorgbestuur maakt de komende weken een reeks films onder de titel ‘Besturen in een bijzondere tijd, reflectie in actie’. Hierin komen zorgbestuurders en deskundigen aan het woord over de uitdagingen waar de zorg nu voor staat. Laatst bijgewerkt: 29 juli 2020,12:00u

  Lees verder

 6. Foto knoop_bijgesneden 2.jpg

  'De zorgbestuurder zichtbaar en verbindend tijdens de coronacrisis'

  Rutger Jan van der Gaag over bestuurders in de zorg tijdens de coronacrisis

  Lees verder

 7. NVZD_Governance.jpg

  'Met 50 procent van de informatie 100 procent beslissen', dat doet de zorg al jaren

  Deze uitspraak van premier Rutte vonden we best wel legitiem gezien de bijzondere omstandigheden, stelt Richard Janssen op Skipr.

  Lees verder

 8. NVZD_Accreditatie.jpg

  Bericht voor leden in accreditatie: button naar toolbox verhuisd

  Bent u NVZD-lid en werkt u in de Toolbox accreditatie? Dan wijzen wij u graag op de nieuwe plaats van de link naar deze toolbox.

  Lees verder

 9. Rhythm_of_the_mountains breed.jpg

  NVZD Najaarscongres over Transformationeel leiderschap

  Bij de realisatie van de noodzakelijke veranderingen in de zorg spelen bestuurders een sleutelrol. Hoe realiseer je als bestuurder een inspirerende visie voor vernieuwing in de praktijk? Deze vraag staat centraal op het NVZD Najaarscongres op 11 november 2020.

  Lees verder

 10. NVZD_Governance.jpg

  'Verpleegkundige in raad van bestuur niet nodig'

  De discussies over de positie van verpleegkundigen in de raad van bestuur beperkt zich te veel tot de structuur, stelt zorgbestuurder Frank van der Linden in een blog. 

  Lees verder