Nieuwe editie Governance Colleges: vitaal besturen

Nieuwe editie Governance Colleges: vitaal besturen

13 maart 2024 om 14:09

Enkele keren per jaar organiseren de NVZD, de NVTZ en Avicenna Academie voor Leiderschap gezamenlijk de Governance Colleges: diepgaande en kritische colleges over zorg- en samenlevingsvraagstukken, waarin thema’s met betrekking tot Goed Bestuur centraal staan. De komende editie, gepland op 29 mei, draait om het thema 'vitaal besturen, veerkrachtig blijven in sterke dynamieken'.

Besturen is topsport. In uitdagende tijden waarin van bestuurders en toezichthouders gevraagd wordt om anders te kijken en anders te doen, om tot eigentijdse duurzame oplossingen te komen. Ook vanuit het toezicht wordt verwacht attentie te geven aan goed werkgeverschap waarbij vitaliteit van bestuurder(s) en medewerkers van eminent belang is. Hoe blijft u als mens vitaal, terwijl de druk vanuit vele opzichten hoog is en als bestuurder van u verwacht wordt altijd ‘aan te staan’. 

In elk college staat een actueel thema centraal, waarover twee topsprekers hun licht zullen laten schijnen.

Prof. dr. Witte Hoogendijk en Paula Kolthoff zullen tijdens twee interactieve bijdragen inzichten en handelingsrepertoire aanreiken over ‘vitaal besturen’

Frank Seine (directeur Avicenna) zal optreden als dagvoorzitter gedurende het Governance College.

Dit wordt gecombineerd met onderlinge ontmoetingen tussen bestuurders en toezichthouders in functie. 

Locatie

Kontakt der Kontinenten (Amersfoortsestraat 20, Soesterberg).

Doelgroep

De Governance Colleges zijn bedoeld voor bestuurders en toezichthouders in functie, die op zoek zijn naar inspiratie, reflectie en ontmoeting.

Lees hier meer over het programma en hoe u zich kunt aanmelden.