Over Governance Colleges: vitaal besturen

Governance Colleges: vitaal besturen

Enkele keren per jaar organiseren de NVZD, de NVTZ en Avicenna Academie voor Leiderschap gezamenlijk de Governance Colleges: diepgaande en kritische colleges over zorg- en samenlevingsvraagstukken, waarin thema’s met betrekking tot Goed Bestuur centraal staan. Dit wordt gecombineerd met onderlinge ontmoetingen tussen bestuurders en toezichthouders in functie. In elk college staat een actueel thema centraal, waarover twee topsprekers hun licht zullen laten schijnen.

Volgende editie

De volgende editie vindt plaats op woensdag 29 mei 2024
van 16.30 tot 20.15 uur.

Thema: Vitaal besturen
Veerkrachtig blijven in sterke dynamieken

Besturen is topsport. In uitdagende tijden waarin van bestuurders en toezichthouders gevraagd wordt om anders te kijken en anders te doen, om tot eigentijdse duurzame oplossingen te komen. Ook vanuit het toezicht wordt verwacht attentie te geven aan goed werkgeverschap waarbij vitaliteit van bestuurder(s) en medewerkers van eminent belang is. Hoe blijft u als mens vitaal, terwijl de druk vanuit vele opzichten hoog is en als bestuurder van u verwacht wordt altijd ‘aan te staan’.

College 1
Bepalende factoren bij vitaliteit
Door Prof. dr. Witte Hoogendijk

Witte Hoogendijk (1960) is psychiater, coach, hoogleraar en hoofd van de afdeling Psychiatrie bij Erasmus MC in Rotterdam. Hij promoveerde bij Dick Swaab op veranderingen in de hersenen bij stress-gerelateerde stoornissen, was lid van de Gezondheidsraad en is gespecialiseerd in stress en vitaliteit.

Met zijn team doet hij hieraan wetenschappelijk onderzoek vanuit de psychologie, biologie en sociaal perspectief en vertaalt dit naar hoe leiders, organisaties en hun medewerkers in het huidige snelle tijdsgewricht het beste vitaal kunnen blijven.

Witte Hoogendijk is auteur van de boeken ‘Van b ig bang tot burn-out’ en ‘Leef als een beest’. Vanuit zijn wetenschappelijk onderzoek en psychiatrische praktijk heeft hij veel kennis en inzichten over welke factoren bij het onder druk, vitaal blijven functioneren, een rol spelen.

College 2
Vitaal blijven in intense contexten
Paula Kolthoff

Paula Kolthoff werkt ruim 30 jaar als trainer, (team)coach en adviseur en heeft zich gespecialiseerd in lichaamsgericht leren over leiderschap. Zij begeleidt oefeningen in leiderschapstrajecten van Avicenna en is auteur van het boek ‘Stevig staan in intense situaties’. Door haar aanpak leren leiders hun fysieke intelligentie in te zetten als bron van informatie, authenticiteit en verbinding. Met haar oefeningen zorgt Paula voor een frisse invalshoek: een andere aanpak, waarbij hoofd, hart en buik samenwerken. Haar werkwijze reikt manieren aan om balans te versterken, dieper te luisteren en waarachtig te spreken. Aansluitend op de vorige sessie staat in deze sessie ervaringsgericht leren en toepassen centraal.

In deze sessie ontdekt u wat lichaamsbewustzijn kan brengen om stevig te staan in een sterk krachtenveld.

Frank Seine (directeur Avicenna) zal optreden als dagvoorzitter gedurende het Governance College.

Locatie:
Kontakt der Kontinenten (Amersfoortsestraat 20, Soesterberg).

Prijzen:
Deelnamebdrag met één persoon €245,-
Deelnamebedrag met twee personen €390,-
Deelnamebedrag met drie personen: €585,-

U kunt zich aanmelden op governancecolleges.nl via deze link. U kunt ook bellen naar 0570 76 00 00.

Programma van Governance Colleges: vitaal besturen

Op woensdag 29 mei:
16:30 - 17:00 Ontvangst
17:00 - 17:15 Opening door dagvoorzitter
17:15 - 18:15 College 1: Prof. dr. Witte Hoogendijk
18:15 - 19:15 Diner
19:15 - 20:15 College 2: Paula Kolthoff
20:15 - 20:30 Afsluiting door dagvoorzitter