NVZD Najaarscongres 8 november

40 jaar NVZD; de ontwikkeling van het zorgbestuur

Vrijdag 8 november 2019, 13.00 - 17 uur, St. Antonius Ziekenhuis, Utrecht

De NVZD viert dit jaar haar 40 jarig bestaan. Zowel de vereniging als het relatief jonge vak van zorgbestuurder hebben in deze periode een sterke ontwikkeling laten zien. Tijdens het NVZD Najaarscongres blikken we terug én kijken vooruit: wat zijn belangrijke elementen in de rol van de bestuurder naar de toekomst toe? En wat is de rol van de beroepsvereniging daarbij?

Presentaties

  • Pauline Meurs, erelid van de NVZD, geeft een schets van de wijze waarop het vak van zorgbestuurder zich heeft ontwikkeld.
  • Rutger Jan van der Gaag, per 1 september 2019 bestuursvoorzitter van de NVZD, reflecteert op het vak van zorgbestuurder en schetst de contouren van de ambities van het NVZD-bestuur voor de komende periode.
  • Richard Janssen, bijzonder hoogleraar van de NVZD-leerstoel ‘Bestuur en Management van instellingen in de Gezondheidszorg’ gaat in op ontwikkelingen op het gebied van samenwerkingsverbanden en de veranderende rol van banken en zorgverzekeraars. Wat vragen deze ontwikkelingen van bestuurders in de zorg?
  • Minister Bruins deelt zijn visie op zorgbestuur. Wat zijn volgens hem belangrijke elementen in de rol van de bestuurder naar de toekomst toe?

In debat

De rol van zorgbestuurder is continu in ontwikkeling. Hoe zou de rol van bestuurders in de zorg zich verder moeten ontwikkelen? Wat zijn belangrijke elementen in de rol van de bestuurder naar de toekomst toe? En ook: wat is de rol van de beroepsvereniging daarbij?
Dagvoorzitter Charles Groenhuijsen leidt een debat over deze thema's met een panel van bestuurders en belanghebbenden en de zaal.

Gastheer van het congres is Douwe Biesma, voorzitter raad van bestuur van het St. Antonius Ziekenhuis. Douwe Biesma is auteur van ‘De witte jas aan de kapstok’, een bundel columns over zijn rol en dagelijks werk als zorgbestuurder.

Het NVZD Najaarscongres vindt plaats op vrijdag 8 november vanaf 13 uur bij het St. Antonius Ziekenhuis, locatie Utrecht.

Algemene Ledenvergadering

Van 12 tot 13 uur vindt de Algemene Ledenvergadering plaats.