Programma van NVZD Najaarscongres 2018

NVZD Najaarscongres 2018

Programma van NVZD Najaarscongres

Op vrijdag 16 november:
13:00 - 13:05 Opening door NVZD-voorzitter Paul van der Heijden Door Paul van der Heijden
13:05 - 13:15 Woord van welkom door gastheer Ernst Klunder Door Ernst Klunder
13:15 - 13:45 De impact van de zorgtechnologie op kwaliteit van leven Door Yvonne Lammertink
13:45 - 14:30 Van innovatietrends naar nieuwe zorgmodellen Door Christophe Mouton
14:30 - 15:00 Pauze
15:00 - 15:45 Wat als de e-health-inspecteur op bezoek komt? Door Johan Krijgsman
15:45 - 16:15 Rondleiding woonzorgpark Groot Schuylenburg
16:15 - 17:00 Borrel
 1. Van 13:00 tot 13:05

  Opening door NVZD-voorzitter Paul van der Heijden

  Door Paul van der Heijden

  Het congres wordt geopend door Paul van der Heijden, voorzitter van het bestuur van de NVZD

 2. Van 13:05 tot 13:15

  Woord van welkom door gastheer Ernst Klunder

  Door Ernst Klunder

  Als gastheer van 's Heeren Loo verzorgt bestuurder Ernst Klunder een welkomstwoord.

 3. Van 13:15 tot 13:45

  De impact van de zorgtechnologie op kwaliteit van leven

  Door Yvonne Lammertink

  Yvonne Lammertink gaat in op de impact van de zorgtechnologie op de kwaliteit van leven van patiënten en cliënten. Wanneer wordt zorgtechnologie als zinvol ervaren? Welke uitdagingen en kansen zijn er wanneer de juiste zorg op de juiste plek wordt geleverd? En welke uitdagingen zijn er voor u als bestuurder?

  Yvonne Lammertink is patiënt expert bij stichting IKONE, die als doel heeft de kwaliteit van zorg te verbeteren door samenwerking tussen patiënten en de gezondheidszorg te bevorderen.

 4. Van 13:45 tot 14:30

  Van innovatietrends naar nieuwe zorgmodellen

  Door Christophe Mouton

  Keynote speaker is Christophe Mouton, CEO van AZ Maria Middelares in Gent.

  Na 5 jaar in de industrie (Philips, Matsushita en Beaulieu) en 15 jaar in ziekenhuismanagement (UZ Leuven, Jan Yperman en St.Lucas Gent) trok ir. Christophe Mouton in 2015 naar AZ Maria Middelares als CEO. Met een fusie en de inhuizing in een gloednieuw state-of-art ziekenhuisgebouw net achter de rug behaalde AZ Maria Middelares in 2016 onder zijn impuls het internationaal JCI (Joint Commission International) keurmerk voor kwaliteitszekere en veilige zorg. Daarnaast blinkt het ziekenhuis ook uit in hoogtechnologische en innovatieve zorg met bijzondere aandacht voor patiëntenbeleving. Tijdens het NVZD Najaarscongres deelt ir. Christophe Mouton niet alleen de belangrijkste technologische trends die de zorg van de toekomst mee zullen bepalen. Hij gaat ook dieper in op de manier waarop hij de verschillende stakeholders in de hele organisatie betrokken en doordrongen kreeg bij innovatie en zorgtechnologie.

 5. Van 15:00 tot 15:45

  Wat als de e-health-inspecteur op bezoek komt?

  Door Johan Krijgsman

  Zorgaanbieders worden voor het leveren van goede zorg steeds afhankelijker van ICT. Dat geldt niet alleen voor bijvoorbeeld het EPD/ECD of het elektronisch voorschrijfsysteem voor medicatie. Steeds meer nieuwe innovatieve toepassingen komen in het nieuws. Denk aan thuismonitoring of beslissingsondersteuning. Bij elkaar vallen al deze ontwikkelingen onder het containerbegrip ‘e-health’.

  De IGJ ziet dergelijke innovaties als een positieve ontwikkeling, mits ingezet onder de juiste randvoorwaarden. E-health kan de zorg efficiënter maken of cliënten een grotere eigen rol geven. Tegelijkertijd brengt e-health grote veranderingen met zich mee. Dat kan ook leiden tot nieuwe risico’s. Wat als uw systeem getroffen wordt door ransomware? Of als een patiënt het systeem voor telemonitoring niet goed begrijpt? Het is belangrijk dat bij het gebruik van e-health de kwaliteit en veiligheid van de zorg niet in het geding komen. Als bestuurder moet u ook deze ontwikkelingen in goede banen leiden. Omdat dit alles steeds belangrijker wordt, gaat de inspectie sinds het najaar van 2017 bij zorginstellingen langs om te kijken naar het gebruik van e-health. Hoe werkt deze vorm van toezicht? Waar kijkt de inspectie naar en wat treft de inspectie aan? Hoor het van de inspectie zelf.

 6. Van 15:45 tot 16:15

  Rondleiding woonzorgpark Groot Schuylenburg

  Tot slot kunt u deelnemen aan een rondleiding over de locatie Groot Schuylenburg waarbij u nader kennis maakt met het werk van 's Heeren Loo en de inzet van zorgtechnologie hierbij.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Deelname is gratis voor leden. Aanmelden is niet vrijblijvend.
Als u zich aanmeldt, rekenen wij én uw collega-bestuurders op uw komst.

U kunt zich aanmelden nadat u bent ingelogd.